• Ασφαλιστικές Υπηρεσίες Μποχώρη Νέα του Asfalistis4u
  3 χρόνια

  ΑΥΞΗΤΙΚΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

  -Ανοδικές πιέσεις στις τιμές των ασφαλίστρων στον κλάδο αυτοκινήτου έρχονται για τις εταιρείες από το 2017 μέσα από την αναπροσαρμογή των ελαχίστων ποσών κάλυψης αστικής ευθύνης.

  Με απόφασή της τον Ιούλιο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αποφάσισε λαμβάνοντας υπόψη τον πληθωρισμό και τον Ευρωπαϊκό Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, να αυξήσει κατά 22% τις ελάχιστες αποζημιώσεις που δίνονται για υλικές και σωματικές βλάβες, ανεβάζοντας κατά 220.000 ευρώ τα ποσά που καταβάλλουν οι εταιρείες.
  Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να εντείνει περαιτέρω τον ανταγωνισμό στον κλάδο, δεδομένης της συνεχιζόμενης πτώσης των τιμών, απόρροια της πολιτικής που ακολουθεί μερίδα εταιρειών.

  Από 1ης Ιανουαρίου 2017 τα ελάχιστα ποσά ασφαλιστικής κάλυψης που προβλέπονται στο άρθρο 6 παρ. 5 του Π.δ. 237/1986 δεν μπορεί να είναι κατώτερα από τα οριζόμενα ακολούθως:

  α) Σε περίπτωση σωματικής βλάβης 1.220.000 ευρώ, ανά θύμα.

  β) Σε περίπτωση υλικής ζημίας 1.220.000 ευρώ, ανά ατύχημα, ανεξάρτητα από τον αριθμό των θυμάτων.

  Πηγή: insurance daily

 • Asfalistis4u Νέα του Asfalistis4u
  3 χρόνια

  ΙΔΡΥΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ

  -Τα «σχήματα» είναι διάφορα και στοχεύουν στην παροχή ασφαλιστικών καλύψεων σε συνδυασμό και με άλλες υπηρεσίες που παρέχουν στους πελάτες τους. Η ασφαλιστική διαμεσολάβηση συμπληρώνεται η μετασχηματίζεται με στόχο να φέρει εργασίες.

  ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ + Ασφάλιση

  Κατά τις πληροφορίες οι προσπάθειες των νέων εταιρειών αποβλέπουν στην παροχή τεχνικών, συμβουλευτικών, αναπτυξιακών, και άλλων συμβουλών, τις οποίες εν συνεχεία τις στηρίζουν –καλύπτουν- ασφαλιστικά.
  Ήδη κάποιες εταιρείες έχουν ξεκινήσει να δραστηριοποιούνται καταγράφοντας θετικά –για αρχή- αποτελέσματα. Η συνολική παροχή ασφαλιστικών –και άλλων λύσεων- σε φυσικά και νομικά πρόσωπα δείχνει να τους αποδίδει δημιουργώντας ελπίδες για τη συνέχεια.

  ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ

  Όμως υπάρχουν και άλλες επιλογές ανάπτυξης στην ασφαλιστική αγορά: χαρακτηριστική είναι η δημιουργία μεσιτικών εταιρειών αυστηρά προσανατολισμένων σε συγκεκριμένους τύπους ασφάλισης.
  Οι μεσιτικές αυτές στοχεύουν στην ανάπτυξη εργασιών μέσω εξειδίκευσης η οποία υποστηρίζεται από ανάλογη τεχνογνωσία.
  Εκτιμάται πώς η εστίαση θα αποδώσει περισσότερο από την πολυπαροχή ασφαλιστικών συμβολαίων που έως σήμερα ακολουθείται από το σύνολο των μεσιτικών.
  Τις προσπάθειες αυτές για τις δύο νέες μεσιτικές που γνωρίζουμε, στηρίζουν έμπειρα στελέχη της αγοράς και ευελπιστούν πως μέσα από αυτές τις προσεγγίσεις θα μπορέσουν να δώσουν ασφαλιστικά προγράμματα και να εγείρουν το ενδιαφέρον για ασφαλίσεις.

  Όπως αναφέρεται από γνώστες της αγοράς ιδιωτικής ασφάλισης η δημιουργία νέων εταιρειών που αναπτύσσουν δραστηριότητα στην αγορά αποτελεί φυσική εξέλιξη του κορεσμού που καταγράφεται στις ασφαλιστικές πωλήσεις. Μπορεί να θεωρηθεί είτε ως φυσική εξέλιξη είτε ως πειραματισμός προκειμένου να ανοίξουν νέοι ορίζοντες στις ασφαλιστικές εργασίες.

  Πηγή: insurance-eea

 • Ασφαλιστικές Υπηρεσίες Μποχώρη κοινοποίησε φωτογραφία στη Σελίδα Νέα του Asfalistis4u

  Διεθνείς τάσεις στην αγορά ιδιωτικής ασφάλισης - Όπως τις κατέγραψε η μεγάλη ετήσια έρευνα της AM Best για τη σεζόν 2015/2016.

  Εκατοντάδες Aσφαλιστές όλων των κλάδων - ζωής, ζημιών, υγείας, εξέφρασαν τις απόψεις τους για όλα τα θέματα, από την οικονομία έως τον ανταγωνισμό και έκαναν τις εκτιμήσεις τους για το τι θα απασχολήσει φέτος την διεθνή αγορά, η πορεία της οποίας αναμένεται γενικότερα σταθερή, με εξαίρεση τον κλάδο Υγείας για τον οποίο 55% των ερωτηθέντων εκτιμούν ότι θα έχει αρνητική εξέλιξη. Για τα επόμενα πέντε χρόνια οι μεγαλύτερες ενδεχόμενες απειλές εντοπίζονται στην κατάσταση της οικονομίας (σύμφωνα με το 22,6%), στις διακυμάνσεις των κεφαλαιαγορών (15%) και στις πολιτικές εξελίξεις (14%).

  Η πιο συχνή λέξη ή φράση στην ιδιωτική ασφάλιση το 2015 ήταν η “κυβερνοεπίθεση”. Το ενδιαφέρον για το κυβερνοέγκλημα εκτοξεύτηκε την περασμένη χρονιά και παραμένει στην κορυφή της λίστας για την ανάπτυξη νέων προϊόντων στον κλάδο Ζημιών. Παράλληλα, ενδιαφέρει στενά τους κλάδους Ζωής και Υγείας, από άλλη σκοπιά όμως, δηλαδή ως προς την προστασία των δικών τους δεδομένων, μιας και οι παραβιάσεις είναι ολοένα και συχνότερο φαινόμενο.

  Ιδιαιτέρως ζωηρό είναι το ενδιαφέρον για εξαγορές/συγχωνεύσεις, το 66% δήλωσε ότι μελετά τις πιθανότητες για διάφορους στρατηγικούς λόγους, μεταξύ αυτών και λόγω κανονιστικών πιέσεων.
  Το πλεονάζων κεφάλαιο παραμένει το μεγαλύτερο κίνητρο για εξαγορές και συγχωνεύσεις, όπως, ταυτόχρονα, και το αιώνιο περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων, εξαιτίας του οποίου πολλές εταιρείες και φέτος θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα "παλέψουν" μόνες ή αν θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με άλλες εταιρείες.

  Μόλις 5,5% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οι οικονομικές συνθήκες θα βελτιωθούν φέτος ενώ 30% πιστεύει ότι θα χειροτερέψουν.

  Όσο για τους παράγοντες που καθορίζουν την επιτυχία το 25% επέλεξε την ικανοποίηση του πελάτη, το 15% το ταλέντο της ηγεσίας και του ανθρώπινου δυναμικού, το 13% την φήμη της εταιρείας, το 12% την φιλοσοφία του underwriting, και ακολουθούν η διανομή (10%), και η καινοτομία του προϊόντος.

  Όλοι πάντως συμφώνησαν ότι η επιτυχία εξαρτάται από την εξυπηρέτηση του πελάτη και μέσω τεχνολογίας. Ο κόσμος στρέφεται όλο και περισσότερο σε online και mobile πλατφόρμες για να αγοράσει ασφαλιστικά προϊόντα και για αυτό οι εταιρείες όλο και περισσότερο αναπτύσσουν εύκολες εφαρμογές για αυτό το σκοπό. Στόχος είναι να φτάνουν στον πελάτη όπου και αν είναι με ό,τι και αν χρησιμοποιεί - τηλέφωνο, υπολογιστή ή φορητό υπολογιστή.
  Πηγή: underwriter.gr

 • Ασφαλιστικές Υπηρεσίες Μποχώρη κοινοποίησε φωτογραφία στη Σελίδα Νέα του Asfalistis4u

  Πόσο ανήθικη είναι πλέον η φοροδιαφυγή;
  -Η άγρια φορολόγηση οξύνει τις αντιθέσεις, κρατάει ζωντανή την πολεμική του πολίτη απέναντι στο κράτος. Το πιο παραγωγικό, το δημιουργικό κομμάτι της κοινωνίας επιβεβαιώνει το δικαίωμα του να αισθάνεται υπό διωγμό.
  Εφτανε η εθνική επέτειος και γράφαμε ότι ο καλός πατριώτης δεν βγάζει σημαία στο μπαλκόνι, αλλά πληρώνει τους φόρους του. Ομως απεδείχθη ότι ενίοτε βγάζει και τη σημαία στο μπαλκόνι και τα λεφτά στο εξωτερικό.
  Η φορολόγηση είναι χρήσιμο μέγεθος που περιγράφει τη σχέση του πολίτη με το κράτος και αναδεικνύει την ηθική της διάσταση. Δεν είναι τυχαίο πώς σε ορισμένες χώρες της Δύσης –και σε αρκετές Πολιτείες των ΗΠΑ- η εκκαθάριση φόρου που λαμβάνει ο πολίτης περιλαμβάνει αναλυτική έκθεση για τη διάθεση των δημοσίων εσόδων. Κοινώς ξέρεις που πηγαίνουν τα λεφτά σου. Βλέπεις να χτίζεται το σχολείο και λες ότι έχεις πληρώσει δύο θρανία και μισό τοίχο –αντίστοιχη σχέση στην Ελλάδα αναπτύσσει μόνο ο θαμώνας με το σκυλάδικο, εξ ου και η έκφραση «το έχω χτίσει αυτό το μαγαζί».

  Στον εθνικό αντιμνημονιακό μύθο η μομφή για τη φοροδιαφυγή πέφτει στους «καρχαρίες» της οικονομίας. Μισή αλήθεια, ίσως και λιγότερη αφού παραβλέπει τα «πιράνχα». Μπορεί οι μεγάλοι να έκαναν χοντρές μπίζνες, οι μικροί, όμως, νομιμοποίησαν τη φοροδιαφυγή στα ήθη της καθημερινότητας. Ναι, εντάξει, όλα ξεκινούν από την τουρκοκρατία, από τη σχέση αντιπαλότητας μεταξύ κράτους και πολίτη και πάει λέγοντας. Αυτά είναι Ιστορία και εδώ έχουμε να κάνουμε με Μαθηματικά. Η φοροδιαφυγή είναι σπορ των ελεύθερων επαγγελματιών. Συχνά είναι και τρόπος επιβίωσης. Μισό λεπτό. Αυτό δεν ισχύει για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες. Δεν είναι, για παράδειγμα, το ίδιο ένας τεχνίτης με έναν που εργάζεται ως μισθωτός με μπλοκάκι. Τον τεχνίτη μπορεί να τον παρακαλέσεις και εσύ να σου κάνει τη δουλειά χωρίς τιμολόγιο επειδή, απλώς, δεν έχεις να πληρώσεις και ΦΠΑ. Ξέρω συνεργείο αυτοκινήτων που η τιμή «χωρίς» διαφέρει κατά 50% από την τιμή «με απόδειξη». Ο τύπος, όμως, που εργάζεται ως μισθωτός με μπλοκάκι δεν μπορεί να πληρωθεί με «μαύρα». Συχνά δε, όπως και άλλες κατηγορίες επαγγελματιών, προπληρώνει ΦΠΑ και περιμένει να εισπράξει το τιμολόγιο του.

  Με το νέο Φορολογικό και Ασφαλιστικό πλαίσιο, ένας ελεύθερος επαγγελματίας καλείται να πληρώσει σε φόρους και εισφορές περισσότερο από το 50% του εισοδήματος του. Ας πούμε ότι βγάζει 20.000 τον χρόνο. Οι φόροι και οι εισφορές φτάνουν στις 10.372 ευρώ. Γελάς πικρά. Πας στο άλλο άκρο με εισόδημα 100.000 ευρώ τον χρόνο. Οι υποχρεώσεις φτάνουν στο 60,6% του εισοδήματος. Γελάς δυνατά, χαχανίζεις. Και μετά, όταν βρεις την ανάσα σου, αρχίζεις και αναρωτιέσαι: είναι δυνατόν να υπάρχει άνθρωπος που, με αυτούς τους συντελεστές, μπορεί να κλέψει την εφορία και να μην το κάνει; Εδώ δεν υπάρχει πλέον θέμα ηθικής, αλλά κοινής λογικής. Αλλά και φιλοσοφικά να το δεις, οι αριθμοί σε υποχρεώνουν πλέον να συζητήσεις για το όριο πάνω από το οποίο αποκτάς το ηθικό δικαίωμα να στραφείς, παρανομώντας, κατά του κράτους, επικαλούμενος την επαγγελματική και οικογενειακή σου επιβίωση.

  Ενας φίλος μου είπε ότι κλείνει το μπλοκ του επειδή «δεν δέχεται να πληρώνει Καρανίκες». Αυτό, όσο απλοϊκό και αν ακούγεται, περιγράφει και μία από τις συγκρούσεις που γεννιούνται στα πόδια της κρίσης. Οι άνθρωποι της παραγωγής αισθάνονται τον βρόγχο στο λαιμό επειδή το κράτος αρνείται να κόψει έστω και ένα δάχτυλο από το μακρύ του χέρι –και για να μη γίνονται παρανοήσεις, αυτή η πολιτική της άγριας φορολόγησης, μόνο «νεοφιλελεύθερη» δεν είναι.

  Η άγρια φορολόγηση οξύνει τις αντιθέσεις, κρατάει ζωντανή την πολεμική του πολίτη απέναντι στο κράτος. Το πιο παραγωγικό, το δημιουργικό κομμάτι της κοινωνίας επιβεβαιώνει το δικαίωμα του να αισθάνεται υπό διωγμό. Η ανηθικότητα της φοροδιαφυγής λειαίνεται με σοβαρά επιχειρήματα. Ακόμα και αν δεν μισείς το κράτος, αισθάνεσαι ότι σε μισεί αυτό.
  Πηγή : protagon.gr >> www.protagon.gr/scripta/editorial/…